De Noord-Hollandse kust

Er gaat niks boven onze eigen kust. Een vakantie in eigen land is daarom ook helemaal niet gek. Lekker kunnen genieten van de Nederlandse natuur en cultuur snuiven in dorpjes die je nog nooit hebt bezocht. In de kop van noord-holland, net iets boven Amsterdam zijn leuke en unieke vakantie mogelijkheden te vinden. In dit artikel zal ik de leukste er voor je uithalen.

Overnachten

Het eerste wat natuurlijk wel belangrijk is om te regelen als je op vakantie gaat, zijn je overnachtingen. Natuurlijk kies je wel strategisch. Als je meer van een actieve vakantie houdt zorg je er natuurlijk voor dat er in een straal van een aantal kilometer leuke activiteiten te beleven zijn. Als je meer van cultuur snuiven en relaxen houdt dan kies je misschien eerder een hotel in een stad. Je kunt natuurlijk verblijven in hotels, appartementen en bed and breakfasts, maar je kunt ook kiezen voor een bijzondere overnachting. Hier onder vallen natuurcampings en kleine lokale hotels. In de Kop van noord-holland zijn ook vele bijzondere overnachting plekken te vinden. Zo kun je slapen in een pipowagen, een safaritent, fort en zelfs een voormalig weeshuis.

Activiteiten

Nadat je jouw ideale overnachting(en) hebt gevonden, is het natuurlijk erg leuk om activiteiten in de buurt te doen. in de kop kun je onder andere verschillende fiets en wandel routes doen. Ook kun je streekproducten gaan proeven, musea bezoeken en een landgoed bezoeken. Bijna alles wat je je kan bedenken is er wel te beleven en te doen in de Kop. Je kunt natuurlijk ook nog genieten van onze mooie Waddenzee, met alles wat daarbij hoort. Genoeg te beleven dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *