Highlights in Amsterdam: struinen door de hoodstad van Nederland

Amsterdam is de drukste stad van Nederland. Dat komt al door het aantal mensen dat er wonen. Daarnaast wordt Amsterdam druk bezocht door toeristen uit allerlei landen. Dat is niet zomaar. Amsterdam biedt een mooie mix van historie, cultuur en vertier. Het is moeilijk om niet van de hoofdstad te houden. Zoek vooral naar leuke Amsterdam hotels om hier een nachtje te blijven. Er is namelijk zoveel te doen.

#1 Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is waarschijnlijk het bekendste museum van ons land, voor zowel mensen uit binnen- en buitenland. Dit komt doordat er zeer beroemde werken hangen. Denk aan De Nachtwacht van Rembrandt. Of het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Daarnaast vind je nog werken van Jan Steen, Vincent van Gogh en Peter Paul Rubens. 

#2 Van Gogh Museum

De naam van dit museum laat niet raden over wie de collectie gaat: dat is natuurlijk Vincent van Gogh. Maar verwacht wel meer dan schilderijen. Het museum heeft de schilderijen zo mooi geschikt dat het gelijk het levensverhaal van Vincent vertelt. Daarnaast vind je nog brieven van de hand van zijn schilder. Die waren vooral gericht aan zijn broer Theo. Verder hangen er werken van tijdgenoten van Van Gogh. 

#3 De Wallen

Even iets heel anders dan een museum: de Wallen. In dit district vind je allerlei zaken die iets doen binnen de erotische industrie. De meeste weten vooral van de dames achter de ramen. De ramen zijn gelegen rondom de Zeedijk. De schippers kwamen hier vroeger aanvaren na een tijd op zee te zijn geweest. In Amsterdam konden zij dan weer fijn binnenvaren. 

#4 Magna Plaza

Vroeger was dit neogotische bouwwerk het hoofdkantoor van de PTT (het oude Nederlandse postbedrijf). Nu is het omgebouwd tot winkelcentrum met voornamelijk shops van dure merken. De originele details zijn wel behouden gebleven in het winkelcentrum. De mix van oud en nieuw maken dit winkelcentrum erg bijzonder. 

#5 De Dam 

De Dam is de meest centrale plek van Amsterdam. Dat was vroeger al zo. In de Gouden Eeuw werd het gebouwd als een stadhuis. Begin van de 19e eeuw nam Lodewijk Napoleon het in als paleis. Daarna nam Willem I dit weer over. Sindsdien staat het nog steeds bekend als paleis. Het is dus een eigendom van de koninklijke familie. 

Heb jij nog meer highlights van Amsterdam die zeker gedeeld moeten worden? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *