Inspiratie voor een dag vol sensatie

We mogen gelukkig weer! Na de versoepelingen zijn de deuren van de pretparken weer geopend. De achtbanen staan gesmeerd en geolied voor je klaar om je de soepelste rit te geven die mogelijk is. De zweefmolens hebben honderden keren proefgedraaid met lege stoeltjes om ervoor te zorgen dat ze zweven als nooit tevoren. En dat allemaal voor jou. Lief he!? Maar even zonder gein het is toch fijn dat je er weer op uit mag. Wat hebben we dat gemist lekker die wind door je haren en een dag sensatie. Om je geheugen op te frissen gaan we kijken voor je waar je zoal naar toe kunt gaan. Of het nu voor een dag uit is of je vakantie over de grens er zijn genoeg goede pretparken door heel Europa die het bezoeken waard zijn.

Klant in eigen land

In ons eigen land zijn er genoeg pretparken te vinden die de moeite meer dan waard zijn. De Efteling bijvoorbeeld. Dit pretpark staat bekend over de hele wereld om de fantastische thematisering van de attracties en de omgeving. Niet alleen kun je hier je lol op als je van sensatie in een van de 6 achtbanen houdt ook kun je hier ontspanning vinden in het sprookjesbos of gethematiseerde attracties zoals de Droomvlucht en de Fata Morgana. Een prima optie voor een dagje uit in eigen land.

Ben je een liefhebber van achtbanen en sensatie? Dan ben je in Walibi in Biddinghuizen aan het goede adres! Met 7 achtbanen staat dit park garant voor vermaak ten top. Hou je van snelheid duik dan in de Goliath. Een baan die zijn weerga niet kent en je van 46,8 meter de diepte in laat razen. Ook een houten achtbaan met een twist is er te vinden. Achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction heeft een kunstwerk neergezet met de achtbaan Untamed. Deze baan gebruikt de supports van de achtbaan die er eerder heeft gestaan genaamd de Robin Hood. Het unieke van deze houten achtbaan is dat hij 5 inversies heeft en daarmee de enigste in zijn soort is in Nederland. Een van de beste parken in ons eigen land. Wil je je wat meer verdiepen in pretparken die bij je eigen behoeftes aansluiten? Klik hier voor een gespecialiseerde website met alle info die je daarover kunt vinden.

Klant in het buitenland

Ook over de grens zijn er genoeg pretparken te vinden voor een prima dag sensatie en vermaak. Neem bijvoorbeeld Europapark in Duitsland. Een gethematiseerd park wat voldoende sensatie biedt met een van de 13 achtbanen die het park rijk is. Duik eens in Blue Fire. Een achtbaan die gelanceerd wordt met een snelheid van 100 kilometer per uur. Of in een van de 13 gethematiseerde gebieden is het ook goed vertoeven voor de nodige ontspanning.

Mocht je de een van de beste in Europa willen proberen dan is Walibi Belgiƫ zeker een optie! De in 2021 geopende achtbaan genaamd Kondaa. De hoogste en snelste achtbaan in de gehele Benelux. Deze achtbaan bereikt een hoogte van 50 meter en een topsnelheid van 113 kilometer per uur. Een ideale baan voor je degelijke portie sensatie! Er gelden per land wel een aantal verschillende maatregelen dus dat is iets om wel rekening mee te houden als je naar een van de pretparken afreist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *