Naar het mooie Marokko

Iedereen snakt momenteel naar een vakantie. Wat voor een vakantieganger ben jij? Wil jij het liefst wandelen in gebergte, hou je van avontuurlijk en nieuw, of bezoek jij graag dezelfde camping ieder jaar? Kamperen, hotels, air bnb of caravan? Er zijn zo veel opties om uit te kiezen en wij hebben nu nog een top optie om in je besluit mee te nemen. Heb je wel eens een stedentrip gedaan, waarbij je grote bekende steden in het buitenland gaat ontdekken? Het is een prachtige manier om de échte cultuur te snuiven, je onder te dompelen onder de bevolking en van alles mee te maken. Denk aan een Stedentrip Marrakech, waarbij je de Marokkaanse cultuur niet alleen kunt zien, maar ook beleven.

Marrokko.

Bij een Stedentrip Marokko denk je aan grootse paleizen, zachte kussens op de vloer, hemelbedden en gedrapeerde gordijnen van fluweel, markten met verse vis, kruiden en noten, en gastvrije bevolking. De moskeëen zijn uitbundig versierd, en veel hotels hebben een zwembad vanwege de hitte overdag.
En het eten…heerlijk gekruid eten dat je nergens anders krijgt dan in Marokko. Ook is de omgeving prachtig; je hebt enorme binnentuinen maar je kunt ook naar de woestijnen en door het zand crossen. Je kan zelfs een nacht in de woestijn overnachten als je dat zou willen. De Erg Chebbi woestijn is onderdeel van de Sahara, en dus iets wat je absoluut een keer gezien moet hebben. Wat je absoluut een keer gedaan moet hebben, is overnachten in een riad, of er tenminste een bekijken. Een riad is een oud stadspaleis die helemaal is opgeknapt, maar met zijn historische elementen je zal verrassen.

Boek vooruit.

Hoewel het op dit moment nog niet verantwoord wordt geacht om te reizen, is het wel slim om alvast vooruit te denken. Waar zou je heen willen als het weer kan? Marrakech is maar zo'n drie en een half uurtjes vliegen, dus daar ben je zo! Je kunt alvast je reis en stedentrip plannen, en dat maakt je ook gelijk een stuk enthousiaster! Welke paleizen, oases, tuinen en markten zou jij willen zien? Welke souvenirs zou jij wel mee naar huis willen voor in je huis, of om aan je vrienden en familie te geven? En welke prachtige gekleurde gewaden of schoenen doe jij daar aan? Er zijn veel dingen om alvast heerlijk bij weg te dromen, te beginnen bij de foto's. Het water liep ons al in de mond bij het zien van de heerlijke salades en spiesjes met vlees die ze daar zo heerlijk bereiden met kruiden die wij misschien wel niet eens kennen. Wees avontuurlijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *